Posted by: xazaquan | April 12, 2010

Kandang 3 tingkat buatan sendiri.Ver 2.0 layan……….

Di atas adalah gambar gambar kandang ZR yang baru…Buatan sendiri dan custom made, concept tergantung digunapakai untuk mengurangkan kelembapan dan kebasahan. mungkin boleh dijadikan idea dan inspirasi kepada mereka yang nak buat kandang…

Posted by: xazaquan | April 12, 2010

New Comer ND in ZRrabbits

Salam 1 Malaysia. kini kehadiran dari arnab yang dibeli melalui CdFarmville telah bertambah lagi seekor. Arnab yang dimaksudkan adalah dari baka Netherland Dwarf. Berat yang diperolehi adalah 850 g (1.87 lb). Panjang telinga yang diuukur adalah kurang dari 2 inci.Kepala, rounded dan hampir sama besar dengan badan. Kaki dihadapan adalah pendek dan badan yang compact. Yang paling penting!!!!!!!!!!!ND betina. Telah pun dikahwinkan dengan Kenchi, ND pemula saya. ¬†memang menarik… Kalau anda tidak percaya, lihatlah gambar yang saya telah ambil dan nilai dengan sendiri samada ini ND atau tidak…..

Pandangan sisi.

Pandangan Hadapan

Sekarang anda nilaikan la, samada ND saya betul Netherland dwarf atau tidak. Sama-sama kita fikirkan.

( bagi saya, ia memang ND xde beza dengan yang orang lain jual…hehehe)

(cuma xde pedigree untuk membuktikannnya, oleh itu untuk anak nya nanti, saya akan develop pedigree untuk mereka)

Posted by: xazaquan | April 6, 2010

Thanx to Mrs. Jaclyn Tan

Alhirnya, arnab yang dijual oleh ZR telah habis dibeli.Semoga arnab yang dijual sihat dan terus membesar dengan sempurna.

Thanx so much.

Posted by: xazaquan | April 5, 2010

Terima Kasih En. Hisham….

Di sini saya ingin mengucapkan beribu terima kasih kepada En. Hisham yang telah membeli sepasang arnab dari ZR, dan semoga arnab yang dibelinya sihat sejahtera dan membiak dengan banyaknya. Oleh itu, baki arnab yang dibuka untuk jualan hanya tinggal seekor saja lagi..siapa cepat dia dapat….cepat,cepat,cepat….

Posted by: xazaquan | April 1, 2010

False Alarm yang x False Alarm!!!!!

Haiiiii………..Rupa-rupanya memang Foresta Beranak…Tapi masa tgk dalam nest box, xnampak sebarang pergerakan, rupanya mati terhimpit.macam mana boleh jadik macam nie????Pelik arr, xkan nest box yang sempit??? rasanya saiz sama…tapi xper, Foresta telah dikahwinkan dengan Balcko, pasti akan menghasilkan keturunan ND yang paling cun…hahahaha…

Posted by: xazaquan | March 31, 2010

Foresta….False Alarm

Semalam pagi, sebelum pergi kerja. Saja tengok Foresta. Malam sebelumnya plak saja nak letak Nest Box dalam kandang dier. Tau-tau pagi tadi dier tengah cabut bulu…ingatkan nak beranak rupanya False Alarm…Check dalam tu, anak dier pun xder.tapi nampak ader kesan darah, xkan datang bulan kot. hehehe….Tapi sebulan sebelum tuh, ader letakkan dalam kandang Flubby, tapi xpersan kalo dier ader kawen ke x….Forest memang terkenal dengan sifat garang dier. Tu x berani nak pegang, hehehe…kene gigit kan xpasal-pasal jadi arnab jadian…hahahahahaha!!!!!!!!!!!!!Tapi xper, ingat nak kawen kan dier dengan Blacko. Mungkin dapat anak ND yang lebih menarik dan berkualiti.

Posted by: xazaquan | March 26, 2010

Lelong!!!!Harga Boleh di Runding…..


Baka:- Mix Dwarf Anggora Hotot

Ciri-ciri:-

  1. Telinga pendek
  2. Berat maksimum: 1-1.2 kg sahaja
  3. Warna: Hotot
  4. DOB:- 20 Febuari 2010
  5. Umur:- 6 minggu
  6. Induk :- Cici + Flubby

Harga Pasaran:- RM 120 seekor

Harga:- RM70.00 Seekor

Kawasan Penghantaran Area:-

  1. Shah Alam
  2. Putrajaya
  3. Bandar Saujana Putra
  4. Putra Height

COD di tempat lain akan dikenakan cas tambahan mengikut kawasan.

Hubungi : zaquan [call/sms:- 019-4762233]

Email:- xazaquan_zr@hotmail.com

INDUK

Ini adalah induk kepada Anak-Anak arnab diatas. Untuk Maklumat Lanjut boleh dirujuk di ZR Rabbits Page….

Cici (Mix dwarf + hotot)


JIKA INGIN MEMBELI , INI ADALAH HARGANYA.

Jantina: Male

Harga:- RM 70.00

Kod:- ZR-1 (SOLD)


Jantina: Female

Harga:- RM 70.00

Kod:- ZR-2 (SOLD)

Jantina: Male

Harga:- RM 70.00

Kod:- ZR-3 (SOLD)

Jantina: Male (yang di tengah tue)

Harga:- RM 70.00

Kod:- ZR-4 (Open For Sale)

Jantina: Female (yang di tengah tue)

Harga:- RM 70.00

Kod:- ZR-5 (SOLD)

Posted by: xazaquan | March 24, 2010

Blacko & Ruby telah berjaya mengawan…

Akhirnya, ND ZR yang paling comel, Ruby telah berjaya mengawan dengan Blacko, ND yang diimport dari Indonesia, melalui Che Dak Farmville. Terima kasih, dan mungkin tak lama lagi, Warga ND ZR akan bertambah dengan pertambahan dari Che Dak Farmville. Usaha untuk menghasilkan arnab ND berpedigree yang tengah saya usahakan dan matlamat ZR rabbits akan tercapai, tapi dengan memulakan pembiakan ND tanpa pedigree, mungkin akan mengambil masa yang agak lama disebabkan untuk menghasilkan 3-4 keturunan ND ini. Walaubagaimanapun, ZR ingin menantikan dalam tempoh 10 hari, sama ada Ruby berjaya atau tidak dibuntingkan….

Blacko

Ruby

Posted by: xazaquan | March 23, 2010

Akhirnya…Kenchi & Ren Mengawan…ND ohh ND…..

Gambar jauh (skodeng)

Gambar dekat (18 SX) hehehe….

Setelah sekian lama cuba dikahwinkan, akhirnya proses pengawanan sempurna. Pada mulanya, beberapa kali percubaan dijalankan tapi kurang menjadi. tapi semalam, Ren mengangkat punggungnya untuk sedia dikahwinkan…Kita tunggu dalam tempoh sepuluh hari untuk kepastian sama ada sudah berjaya disenyawakan atau belum….Tungguuuuuuuu…………………….

Posted by: xazaquan | March 23, 2010

ND Black Otter baru Dari Che Dak Farmville

Pandangan Sisi Blacko

Pandangan hadapan Blacko

Pandangan Sisi Blacko

Pada 21/02/2010, dengan harapan untuk memiliki seekor ND BUCK yang telah bersedia untuk mengawan akhirnya tercapai juga. Warna hitam dan ditenggalami oleh dark brown, akhirnya ND ini telah sampai di rumah. Mengikut keadaan sekarang masih dalam keadaan membiasakan diri, dimana ia kurang makan. Mungkin nanti dalam masa seminggu ia akan dapat membiasakan diri. Umurnya sudah 4 bulan, keadaan bulu memang¬†SUPERB just saiz badannya agak besar sedikit dari ND yang ZR miliki. Jadi pada pendapat saya, jika mereka mengawan, akan dapat menghasilkan baka ND yang lebih baik…Terima Kasih saya ucapkan ke “http://cdfarmville.blogspot.com/” kerana telah menghantar arnab ini. Sekarang saya masih menunggu ND DOE warna sealpoint.


« Newer Posts - Older Posts »

Categories